Gratis bezorging vanaf €50
Voor 23:59 besteld, morgen in huis
30 dagen op zicht
Je bent hier:
  1. home
  2. >
  3. alle blogs
  4. >
  5. SUP blogs
  6. >
  7. Verschillende soorten sup peddels

Verschillende soorten sup peddels

← shop hier al onze sup peddels

Sup Peddel

Waar moet je op letten bij het kopen van een sup peddel? In deze blog nemen we je mee in de wereld van de sup peddels. Het lijkt zo envoudig, maar er verschuilt een hoop achter de verschillende soorten sup peddels

Binnen deze blog nemen we graag met je door:

* welke materialen zijn er?

* aluminium sup peddel

* Fiberglass sup peddel

* Bamboo sup peddels

* Carbon sup peddels

* verstelbare sup peddels en hoe stel ik hem op mij af?

* Hoe diep het water in met je peddel?

Check ook onze adviespagina over sup boards.

sup peddel

waarom verschillende materialen?

Sup peddels worden gemaakt van diverse materialen of uit 1 materiaal soort. Zo wordt bij de meeste peddels de sup peddel gemaakt uit 2 materialen. Zo heb je de shaft ( gedeelte waar je aan vasthoudt) en blade ( blad wat het water in gaat). De reden dat men 2 soorten materialen gebruikt heeft alles te maken met kostprijzen van een peddel. Hoe hoogwaardiger je peddel is des te beter het suppen gaat, want het doel van een goede sup peddel is energie verlies te beperken. Dus hoe meer de peddel doorbuigt hoe minder energie je doorgeeft aan je slag, ofwel je peddelt je ongeluk om goed vooruit te komen op je sup board.

aluminium sup peddel

De meest eenvoudige peddels zijn vervaardigd uit een aluminium shaft en vaak een kunstof blad ( blade). De reden waarom men alumiunium gebruikt is dat dit een goedkope manier van produceren is, waarbij je tocht een aanvaadbaar gewicht hebt en ook nog eens goed betaalbaar. Daarom zul je ook zien dat goedkope sup peddels zijn vervaardigd uit aluminium en zie je vaak de aluminium peddel is de meeste sup pakketten zitten. Koop je dus jouw sup voordeelpakket kijk dan goed wat voor sup peddel erbij zit.

Fiberglass sup peddel

Fiberglass is een prachtig materiaal wanneer je een peddel zoekt, waarmee je gewicht en kracht op een manier goed kan verdelen. Zo zijn bij de sup peddels waarbij gebruik is gemaakt van fiberglass het blad ook vaak gemaakt van fiberglass. Dit zorgt voor een mooie strakke sup peddel, waarmee je veel kracht kan zetten zonder dat de peddel teveel verbuigt. Er zijn merken die standaard een fiberglass peddel in hun sup pakket hebben zitten, waardoor je een stuk meer plezier hebt in het suppen.

Bamboo sup peddels

1 van mijn favorieten als fanatieke supper is toch wel de bamboo peddel. Het mooie van bamboo is dat het super sterk is, zodat je maximaal rendement pakt tijdens het suppen. Nadeel van een bamboo peddel is wel dat ze wat duurder zijn in aanschaf, maar zodra je op je sup board staat ben je dit gauw vergeten.

Carbon sup peddel

Best of the rest! Carbon sup peddels zijn waanzinnig! zo heb ik laatst van een carbon peddel aangeschaft en je weet gewoon niet wat je meemaakt! Ultra licht van gewicht - super sterk dus geen vervorming - geen last van vermoeide armen - en elke slag die je maakt is gewoon vooruit vliegen. Carbon de nieuwe trend? Ja ik denk wel dat carbon sup peddels het gaan winnen.. Men zal merken dat het zoveel voordelen geeft dat men bereid om een mooie peddel aan te schaffen.

Hoe belangrijk is gewicht?

Ik heb het in het voorgaande stuk ook al gezegd, dat materialen van een sup peddel worden gekozen op basis van gewicht en kenmerken. Dus de balans wordt gezocht in een sterke peddel en een peddel welke licht is van gewicht. Wij gebruiken op onze sup peddel pagina uitgebreide filters om je peddel te selecteren op gewicht!.

verstelbare sup peddels en hoe stel ik hem op mij af?

Vrijwel alle sup peddels zijn verstelbaar. Dit is gedaan om iedereen gebruik te laten maken van dezelfde peddel, zodat je enkel de maat hoeft te nemen en je zet hem vast en klaar. Maar hoe weet je nu hoe de peddel goed staat. Dit is heel eenvoudig. Zet het handvat de sup peddel op de grond ( draai je peddel dus om) pak met je hand de onderkant van de steel vast, zodat je met je duim tegen het blad aankomt. Zorg dat je arm in recht positie is ( 90 graden tov je borst). Nu heb je dus de maat genomen en is de peddel klaar voor gebruik.

hoe diep het water in met je peddel?

Wil je zo effectief mogelijk suppen, moet je blad en een gedeelte van je sup peddel in het water gestoken worden. Zo heb je maximaal rendement van je sup peddel bij kracht zetten. Je zult zien dat veel mensen hun blad maar voor de helft in het water steken, wat zorgt voor minimaal rendement! Dus let goed op dat jij dit wel doet, want je zult merken dat je hierdoor meer balans hebt en maximaal rendement!

*note; je hebt dit nu gelezen en staat vast te popelen om te gaan suppen!.. check ook onze pagina met mooie sup routes

sup peddel in actie