Gratis bezorging vanaf €50
Voor 23:59 besteld, morgen in huis
30 dagen op zicht
Je bent hier:
  1. home
  2. >
  3. alle blogs
  4. >
  5. wakeboard blogs
  6. >
  7. Alle voordelen van een wakeboard pakket

Alle voordelen van een wakeboard pakket!

← shop alle wakeboard pakketten hier

Wakeboard pakketten

Wil je leren wakeboarden en maar heb je nog geen board en bindingen? Of is je oude set aan vervanging toe? Dan zijn onze complete wakeboard pakketten precies wat je nodig hebt !

We hebben wakeboardsets voor alle leeftijden en voor alle niveaus. Van boot wakeboards tot kabel boards en boards voor beginners tot gevorderden.

Het voordeel van een wakeboard pakket is dat deze sets zorgvuldig door experts worden samengesteld. Zo koop je altijd bijpassende uitrusting en waarmee je in een mum van tijd je kunsten op het water kunt laten zien. Bovendien is het qua prijs ook voordeliger om voor een wakeboardset te gaan dan voor losse producten.

Boot of kabel wakeboard

Laten we beginnen met het begin. Waar ga je het board gebruiken: Hou je van wakeboarden achter de boot, ga je liever naar de kabelbaan, of ben je op zoek naar een board dat op beide goed werkt? Achter de boot kun je van de ene kant van de hekgolf naar de andere springen, van wake tot wake.

Op de kabelbaan wordt je door een kabel door het water gesleept. Er zijn vaak diverse hindernissen in het water waar je je tricks kunt oefenen. Naast dat deze 2 disciplines van elkaar verschillen, verschillen ook de wakeboards die hiervoor gebruikt worden.

Bijna alle boards kunnen achter de boot worden gebruikt, maar niet alle boards kunnen achter de kabel worden gebruikt. Wakeboards die je achter de kabel kunt gebruiken moeten voorzien zijn van een HIT base of grinde base. Deze harde laag onder je board zorgt ervoor dat je board niet verslijt bij het gebruik van obstakels. Ook zit er wat meer flex in de cable boards, wat zorgt voor een soepele landing.

wakeboard-pakketten

Lengte van je wakeboard

Welke lengte wakeboard jij nodig hebt hangt af van een aantal dingen. Je gewicht, lengte maar ook jouw riders stijl speelt hierin mee. De meeste wakeboard gebruikers kunnen goed uit de voeten met een board van 138 centimeter tot 143 centimeter.

Een groter wakeboard betekent dat je meer oppervlakte hebt dat het water raakt. Hierdoor kost het minder kracht om je te laten voortslepen. Bij een kleiner wakeboard, met dus een kleiner oppervlak, zak je dieper in het water. Dit kost meer kracht maar je kan wel sneller roteren wat fijn is als je veel tricks met rotaties doet.

Verschillende soorten sets

We verdelen de sets in 3 categorieën: beginner, midden en high-end. Dit gaat je helpen bij het kiezen van de juiste set voor jou.

Beginner

Als je net begint met wakeboarden wil je niet gelijk de duurste set. Je wilt een set waarbij je de kneepjes van het wakeboarden goed onder de knie kan krijgen en waarbij je wellicht zelfs al je eerste sprongen kan maken. Ga opzoek naar een board dat je een ligt en speels gevoel geeft waardoor hij makkelijk is in zijn gebruik. Een board wat breder is onder de voeten, zorgt voor makkelijker uit het water komen tijdens de start.

Middenklasse

Heb je de waterstart al volledig onder controle en wil je graag wake to wake springen? Dan kom je in de middenklasse terecht. Met jouw ervaring wil je graag de volgende stap nemen en een set kopen waarbij je lekker uit de voeten komt. In dat geval is een wat langer en smaller board dan je vorige board een aanrader. Een paar centimeter kan al een wereld van verschil zijn. Wakeboards uit de middenklassen gaan qua prijs iets omhoog, maar daar krijg je veel voor terug.

High-end

Een high-end board en binding die jouw skills naar een volgend level nemen is voor velen de mooie next step. De high-end wakeboards zijn voor de boarders die al jaren op het water te vinden zijn en hun board als geen ander begrijpen. Ook voor hen hebben wij mooie sets in de winkel. Onze high-end boards zijn gemaakt van super nieuwe technologie�n. Je voelt dit terug op het water. Het board is makkelijker te varen, weegt bijna niks en doet precies wat jij wilt. Vaak kom je uit bij bindingen met een dichte teen (closed toe) zodat je bindingen perfect op je voeten aanlsuiten voor de beste controle.

Tot slot

We hopen dat dit je een beetje geholpen heeft bij het kiezen van een fijne wakeboard set. Wil je meer weten over hoe je een board moet kiezen? Of welke binding het beste bij jouw wakeboard past? Kijk dan vooral rond op onze BLOG pagina. Hier wordt per onderdeel uitgelegd waar je op moet letten bij het aanschaffen van nieuw materiaal. Kom je er nog niet uit? Dan staan onze wakeboard experts natuurlijk klaar om al je vragen te beantwoorden! Kom vooral langs in onze winkel of neem telefonisch contact met ons op.

wakeboard-pakketten